skip to Main Content

Vragen & Service

Tortu heeft service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Indien u een op- of aanmerking heeft of u een product heeft die beschadigt of defect is, dan vragen wij u ons hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.

Wij verzoeken u een service aanvraag zo compleet mogelijk te mailen naar info@tortuworld.com met vermelding van het betreffende ordernummer, uw telefoonnummer en eventuele relevante foto’s bij te sluiten.

Wanneer wij uw bericht hebben ontvangen nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Binnen een tot drie werkdagen kunt u van ons een terugkoppeling ontvangen en proberen wij altijd tot een gepaste oplossing te komen.

Indien wij bij een service aanvraag afhankelijk zijn van de fabrikant, dan kan dit tot maximaal 10 werkdagen duren. Zodra wij een terugkoppeling hebben ontvangen nemen wij uiteraard direct contact met u op.

Reclamaties

Bij uw levering ontvangt u een pakbon. Controleert u of alles conform pakbon is geleverd. Reclamaties vernemen wij graag op de dag van levering, uiterlijk binnen 6 werkdagen. Uw reclamatie kunt u mailen naar orders@tortuworld.com met vermelding van uw ordernummer en afleverdatum.

Geopende verpakkingen, maatwerk artikelen en andere speciaal voor u bestelde goederen kunnen wij helaas niet retour nemen.

Back To Top