skip to Main Content

Cristalplant Tortu Dutch Design contest heeft een winnaar

Cristalplant Tortu Dutch Design contest heeft een winnaar

De Cristalplant Tortu Dutch Design contest van 2017 heeft een winnaar. De in de zomer gehouden wedstrijd zag vele inzendingen van over de hele wereld en dit design kwam als beste uit de bus. Andrea Balzano en Gianluca Carraro hebben met een vooruitstrevend ontwerp waarin elementair design en functionaliteit centraal staan de wedstrijd gewonnen. Volgens Gijs Vrind, eigenaar van Tortu, vangt het ontwerp perfect de stijl van Tortu en past daarom mooi in de design badkamer-collectie van Tortu.

Unaniem besluit

Het design wat Balzano en Carraro hebben gepresenteerd aan de jury, ontving de hoogste score en werd unaniem verkozen tot winnaar. De vorm van deze wastafel is ook zeker onderdeel van de functie. “We zijn begonnen met het schetsen van het idee op papier, in minimalistische vormen en lijnen, een paar lijnen voor het waterbassin en een paar lijnen waar de objecten geplaatst konden worden” zegt Andrea Balzano. “De volgende stap was het concretiseren van de vorm.” Gianluca legt het verder uit: “het is een minimalistisch project wat zachte details combineert met harde lijnen, waardoor het een complex object wordt wat tevens prettig voor het oog is, en plezierig om aan te raken.”

Milaans en Dutch design

Het ontwerp van het Italiaanse designer duo uit Milaan is een reflectie van hoe deze twee ontwerpers werken. En dit komt perfect overeen met de modus operandi van Tortu. Het is een extreem modulaire vorm, bestaand uit een plankje en een bassin. Zowel plaatsing op een oppervlak als wandbevestiging is mogelijk.

Tortu design

Het design zal worden opgenomen in de collectie van 2018 van Tortu en verkrijgbaar zijn in het materiaal Biobased Cristalplant.

 

 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Back To Top